Мениджърът на Суонси Сити Михаел Лаудруп подходи с чувство за хумор към предстоящия сблъсък с шампиона Манчестър Юнайтед, с който „лебедите“ ще открият сезона си във Висшата лига.

Под ръководството на датчанина уелсците дадоха сериозен отпор на „червените дяволи“ през миналата кампания, като записаха равенство 1:1 у дома и паднаха с 1:2 на „Олд Трафорд“ след късен гол на Рио Фърдинанд. Предвид треньорската рокада в Юнайтед доста от специалистите на Острова смятат, че Суонси има шанс да запише едва втората си победа над този опонент в елита, но Лаудруп има друга гледна точка.

„Трябва много да внимавам, когато хората казват, че сега е точният момент да имаме мач с Юнайтед. Като нищо може да паднем с 0:3 в събота“, коментира специалистът. „Няма точен момент да излезеш срещу Юнайтед, защото те притежават толкова много качество.“

„Така или иначе в даден етап ще ни се наложи да играем с тях и предполагам, че в началото на сезона не е чак толкова зле. Гледам тяхната единадесеторка и кой може да играе срещу нас. Каквото и да изберат, те имат наистина силен състав.“

„Всичко е възможно, когато играеш срещу Юнайтед. Неизбежно е да играем срещу големите отбори и не е лошо това да стане сега, отколкото през октомври. И така обаче не е по-лесно, затова не ми се смейте, ако ни разбият в събота“, допълни Лаудруп.

Двубоят между двата отбора започва от 19,30 часа българско време.