Мениджърът на Суонси Сити Михаел Лаудруп направи интересно изказване по повод уреждането на футболни мачове. Бившият наставник на Хетафе сподели, че е твърдо против даден отбор да приеме пари, за да загуби, но няма нищо лошо в това да получи финансов стимул от трета страна за победа.

Датчанинът добави, че тъкмо такава е практиката в последните кръгове от сезона в Ла Лига.

„Ако Суонси получи пари от трети отбор да спечели мача си от последния кръг, не виждам къде може да бъде проблемът“, откровен бе Лаудруп. „Това е просто бонус. За мен уреждането на мачове се случва, когато някой поиска от друг да загуби дадена среща.“

„В Испания, когато до края на сезона останат един или два мача, винаги си говорим за куфарчетата. Но те се дават за победи и не смятам, че това е лошо. Трябва много добре да уточним какво всъщност е уреждането на мач, защото според мен има три различни нива“, каза още специалистът.

„Напълно подкрепям правилата, които възпрепятстват върху повлияването на крайния изход от един мач и не се опитвам да защитя каквито и да е плащания. Ако два тима играят един срещу друг и се нуждаят от равен, а до края на мача има 20 минути, не очаквам никой от тях да се хвърли и да атакува. Това не е уреждане на мач“, сподели Лаудруп.