Младата звезда в нападението на румънския Клуж Ласине Траорe заяви, че се надява да премине в тима на Арсенал през зимния трансферен прозорец.

19-годишният голмайстор, който е гласен за заместник на контузения Робин Ван Перси в Северен Лондон, заяви за "Дейли Експрес": "Ще бъде като сбъднат сън за мен, ако заиграя за такъв велик отбор като Арсенал. Аз имам шанс да играя там, защото Арсен Венгер все пак разчита най-вече на млади играчи. В момента върху мен има голямо напрежение, защото моето име се свързва постоянно с големи европейски клубове, но все пак това е моята основна цел. Наставникът на Кот Д'Ивоар вече ми съобщи, че ще получа шанс в националния отбор, но тези шансове ще се увеличат със сигурност, ако подпише с Арсенал. Невероятно е да чуя, че Венгер ме следи. Мисля, че мога да успея в Англия. Аз съм млад, но имам голям опит и съм изпълнен с амбиция. Отначало винаги ми е трудно на нови места, но след това се адаптирам много бързо".

От тима на Клуж потвърдиха официално, че са провели първоначални разговори с Венгер. Те освен това са обявили сумата, която искат за своята млада звезда.

Клубният президент Юлиу Муресян заяви: "Ние имахме контакт с Арсенал, но все още не сме получили конкретна оферта от тяхна страна. Ние искаме около 4 милиона евро за нашия играч".