Плеймейкърът на Уест Хем Мануел Лансини е готов да изиграе първия си двубой за ,,чуковете“ от началото на сезона в лондонското дерби срещу Фулъм в петък вечер. Аржентинецът бе извън състава на Мануел Пелегрини, след като получи сериозна травма на коляното по време на участие за националния отбор на ,,гаучосите“ преди Световното първенство в Русия.

Лансини обаче тренира в последните две седмици и може да се завърне за тима на ,,Лондон Стейдиъм“. Самир Насри също е в наличност след незначителен проблем в прасеца, но под въпрос е друг полузащитник в лицето на Джак Уилшър. 27-годишният английски национал получи поредна контузия, този път на глезена, и чилийският наставник на ,,чуковете“ Пелегрини все още не знае кога той ще се направи своето завръщане в състава. ,,За мача с Фулъм разполагаме с играчите, които взеха участие в по-голямата част от мачовете досега в първенството, като Лансини и Насри могат да попаднат в групата за двубоя“, започна Пелегрини.

,,Те не тренираха само днес, а по време на цялата седмица. Ще разговаряме с медицинския щаб относно това дали може да ги използваме в петък. Всички четирима плеймейкъри бяха контузени, което винаги прави нещата по-трудни, затова завръщането в състава на двама от тях е добра новина за Уест Хем“, добави наставникът.

Уилшър изигра само един мач като резерва от 1 септември насам и получи по-дълга почивка за възстановяне от проблема си в глезена. ,,Ще анализираме ситуацията с Джак Уилшър следващата седмица – тогава ще получим повече яснота за неговото бъдеще“, каза по повод англичанина Пелегрини.

,,Чуковете“ се изправят срещу Фулъм, които се намират на осем точки от спасителната зона и без победа като гост от началото на кампанията. ,,Това е коварен мач срещу отбор, който се бори да не изпадне“, сподели чилиецът. ,,Те имат добър мениджър и привлякоха много добри играчи, затова няма да е лесно, ако не играем по начина, по който играхме срещу Ливърпул и през първите 45 минути срещу Кристъл Палас. Трябва да започнем двубоя на високи обороти и да играем в добър ритъм, за да постигнем добър резултат“, завърши треньорът. /БГНЕС