Полузащитникът на Челси Франк Лампард е взел решение да напусне клуба през лятото, а първата опция пред него е Барселона. С тази сензационна новина излезе днес каталунският всекидневник „Ел Мундо Депортиво”.

Според изданието, английският национал има оферти от Реал Мадрид, Интер и Ювентус, но самият той иска да премине в Барса.

„Ел Мундо Депортиво” разкри за среща между Стив Кътнър, агента на Лампард, с ръководството на Челси, преди мача срещу Валенсия от Шампионската лига миналата седмица, на която е било обсъждано бъдещето на футболиста.

С вероятното напускане на неговия учител Жозе Моуриньо през лятото, изглежда все по-вероятно и Лампард да пожелае да напусне, коментира каталунската медия.

Франк Лампард ще отправи молба „Ела и ме вземи!” към Барселона чрез своя агент, веднага щом стане ясна съдбата на Моуриньо, когото Лампард счита за свой „футболен баща”.

Въпреки че би желал да играе за Барса, втората опция пред Лампард ще е Реал Мадрид, тъй като Испания е предпочитаната дестинация за него и съпругата му, която е испанка.

По новият правилник на ФИФА Лампард може на напусне Челси само за 12 милиона евро, което възлиза на заплатата му за оставащите две години от договора му с Челси.

Според член 17 играч под 28-годишна възраст има право да напусне клуба, в който играе, след като минат три години от договора му, срещу компенсация – заплатата за оставащите години. Лампард се намира именно в такава ситуация.