Дали Челси ще се съвземе след разочароващата загуба на титлата в Премиършип, зависи от бъдещето на Жозе Моуриньо в клуба, това заяви футболистът на „сините” Франк Лампард. Лондончаните сложиха край на надеждите си за триумф в първенството, като направиха реми (1:1) с Арсенал на „Емирейтс Стейдиъм”.

Влошените отношения между португалския мениджър и собственика на клуба Роман Абрамович бяха в светлината на прожекторите почти през целия сезон. Въпреки техните спречквания Лампард е сигурен, че Челси ще се завърне дори по-силен само ако Моуриньо остане начело на тима.

„За бъдещето на клуба е важно, Жозе да остане. Това, което постигнахме през последните 3 години е огромен подвиг” - заяви халфът - „Челси не беше печелил титлата от 50 години. Ние го направихме два пъти. Спечелихме две купи, извървяхме дълъг път и играхме добър футбол. Нашият треньор беше причината за успеха”, смята Лампард.

„Този сезон имахме проблеми с контузени футболисти. Затова загубихме много точки, които иначе щяхме да спечелим. Догодина целта ни ще е да станем отново шампиони. Единственият начин да демонстрираме и да докажем силата си е да се върнем много по-силни”, коментира полузащитникът на „сините”.