Гостуването на Манчестър Сити на Суонси тази неделя има по-различно значение за Франк Лампард. Това се очертава да бъде неговия предпоследен мач в Премиър лийг. Освен предстоящата раздяла с любимото си първенство, 36-годишният футболист се изправя срещу един от бившите си отбори.

Лампард  прекара три месеца в Суонси  през сезон 1995/1996, правейки своя дебют в професионалния футбол. Тогава „лебедите” се намираха в третото ниво на английския футбол, далеч от славата на Висшата лига. В Южен Уелс  Лампард изигра 9 мача и отбелязва 1 гол.

Въпреки краткото си пребиваване в Суонси, англичанинът си спомня много добре престоя в Уелс и говори с носталгия за времето прекарано там.

„Бях 17 годишен, когато отидох там. Беше доста отдавна, но все още имам истинска привързаност към клуба. Когато пристигнах, той се намираше на четвърта позиция отзад напред в класирането. Играхме на стария стадион „Веч Фийлд”, а това бяха първите ми стъпки в професионалния футбол”, заяви Лампард пред официалния сайт на "гражданите".

Лампард споделя и очакванията си за предстоящия двубой на „Либърти стедиъм”.

„Това е последният им домакински мач за сезона, така че съм сигурен, че ще играят освободено и ще търсят победата. Все още могат да се изкачат на по-висока позиция, така че очаквам много труден мач за нас. Изпитвам голямо уважение към Гари Монк за работата, която върши там. Вилфред Бони, който дойде при нас от Суонси, се изказва много ласкаво за Монк и изпитва огромно уважение към него. Хората в Суонси са брилянтни и това е чудесен семеен клуб”, завършва англичанинът.

Срещата между Суонси и Манчестър Сити  е в неделя 17 май и ще се предава пряко в ефира на Diema Sport, както и на Gong Play.