Франк Лампард е отказал да подпише нов договор с Челси, който е щял да го направи най-скъпоплатения футболист в историята на клуба.

Предложението надхвърля заплатите на суперзвездите Андрий Шевченко и Михаел Балак, които взимат по 121000 паунда на седмица.

Затова на „Стамфорд бридж” всички били изумени да научат, че Лампард е отхвърлил офертата и е оставил пълен хаос в преговорите само 41 дни преди старта на новия сезон.

Това само подхранва спекулациите, че полузащитникът е на път да си тръгне от Западен Лондон. Новият старши треньор на Ювентус Клаудио Раниери, който привлече Лампард от Уест Хем в Челси през 2001 година, когато водеше „сините”, сега отново ще се опита да съблазни английски национал.

Барселона също ще се готви за нова атака, след като научи, че Лампард е казал „не” на Челси.

Преди време Франк Лампард обяви, че иска да завърши кариерата си на „Стамфорд бридж”, но сега ръководството вече не е толкова сигурно, че може да посрещне невероятните финансови изисквания на играча.

Лампард се очаква за началото на предсезонната подготовка на Челси през следващата седмица, след като изкара ваканцията със семейството си в Испания.