Играчът на Челси Франк Лампард иска да играе за Англия в приятелската среща с Германия, която ще се проведе утре, въпреки че има счупен пръст на крака.

Франки играе с контузията, точно както колегата му от Ливърпул Стивън Джерард, който страда от пукната кост в палеца. Капитанът на „червените” обаче, е помолил да пропусне предстоящата контрола.

„Мога да се откажа, ако поискам. Но няма да се крия. Медицинският екип ме предупреди, че ако не си почина, ще са ми нужни три месеца, за да се възстановя от тази контузия и много ще ме боли. Лекарите ми казаха, че е по-добре за мен да не ходя с националите. Помислих, но реших, че искам да играя. Каква полза има, ако си почина само за няколко дни. Нужни са няколко седмици. Аз нямам толкова на разположение, така че стискам зъби и продължавам напред”, каза Лампард.

„Играта за националния отбор е много трудна. Борих се здраво, за да мога да играя за Англия и критиката не ме притеснява. Да, не е приятно да те освиркват по време на мач, но нямаш право да си толкова слаб психически, че да позволяваш това да ти пречи да си вършиш работата на терена. Не знам защо са ме нарочили така феновете. Аз също съм запалянко и не разбирам, как може да се обърнат толкова бързо срещу един състезател”, продължи още играчът на Челси.

„Успокоява ме фактът, че много футболисти са имали проблеми в националния отбор, но винаги са успявали да се оправят, като Джон Барнс и Алън Шиърър, например. Всеки си има играч, който не му допада. Не ми е ясно, защо и аз попаднах в тази графа. От друга страна, играя за Челси. Този клуб, по принцип не е обичан много. Миналата година, получих едно писмо от фен на Тотнъм, в което той ми каза, че съм го бил гледал с антисемитски поглед. Това бе направо невероятно. Нямам право да позволявам на такива неща да ме разсейват, така че не се притеснявам”, завърши Франки.