Един от най-обичаните английски футболисти Франк Лампард може да изиграе още един мач срещу отбора на сърцето си - Челси. Халфът неведнъж е признавал, че лондончани са любимият му тим, а и е вечният голмайстор в историята им. 

Но това не му попречи да се разпише в мрежата им и да донесе точката на новия си тим Манчестър Сити в дербито на "Итихад" преди няколко седмици. Това беше първият му мач срещу Челси от 13 години, но може да не се окаже и последният. 

Лампард има договор с "гражданите" до 1 януари 2015 г., а двата тима ще се срещнат още веднъж на 31 януари. С оглед на доброто представяне на бившия английски национал, наемът му при Сити може да бъде удължен до началото на февруари. След това отива в първенството на САЩ. 

"Изкушението е голямо, но аз не искам да избързвам с кариерата си. През януари ще се случи това, което трябва да се случи и аз искам да видя какво ще е. Ясно е само, че ако не играя добре, никой тук няма да ме чака и ще ме отпрати през януари."

"Всеки говори за бъдещето ми в МЛС и какво ще се случва с договора ми. Факт е само, че всичко около бъдещето ми зависи от това, колко добре играя. И ако се представям на ниво, може и да удължа наема си", сподели Лампард. 

36-годишният полузащитник си тръгна от Челси през лятото, след като мениджърът Жозе Моуриньо не му предложи нов договор. Той подписа договор с американския Ню Йорк Сити, който обаче влиза в сила от март догодина и затова отиде под наем в Манчестър Сити. За "гражданите" е изиграл шест мача, в които е вкарал четири гола и може да получи удължаване на контракта с поне още месец и половина.