Полузащитникът на Челси Франк Лампард заяви, че слабата форма на тима през последните два месеца не може да бъде оправдана с липсата на бившия асистент на Карло Анчелоти - Рей Уилкинс.

След като Уилкинс бе уволнен от клуба, Челси спечелиха само два от последните си 11 мача във Висшата лига и вече изостават на 9 точки от лидера Манчестър Юнайтед.

"Миналата година спечелихме дубъл и Рой беше с нас. Него вече го няма. Но клубът взима тези решения. Ако Роман Абрамович не беше тук, нямаше да спечелим три титли. Нещата извън терена са важни, но загубихме много мачове, които трябваше да спечелим. Не можем да използваме случилото се с Рей за оправдание. Трябва да се представяме добре, въпреки неговата липса", каза Лампард.

"В момента в нас има чувство на несигурност, когато излезем на терена. Така беше и при Сколари, малко преди да си отиде. Губи се чувството, че можеш да печелиш всяка седмица. Когато го загубиш, е трудно да си го върнеш. Трябва да работим здраво и да следваме мениджъра. Ако го правим, вярвам, че ще обърнем ситуацията", допълни английският национал.