С късна драма отборът на Евертън победи с 2:0 Кристъл Палас в мач от 9-ия кръг на Премиърлийг. Развитието на срещата беше оставено едва за заключителните минути на срещата.

В рамките на две минути Доминик Калвърт-Люин и Дженк Тосун се разписаха за успеха. Преди това тимът на Кристил Палас пропиля дузпа.

През първото полувреме двата тима не успяха да реализират гол. След почивката обаче, още в 59-ата минута Сиймъс Колман извърши нарушение срещу Вилфред Заха. Зад топката застана Лука Миливоевич, който обаче пропиля чудесна възможност, след като стреля по земя, а Джордан Пикфорд майсторски успя да спаси.

Първото попадение за Евертън дойде едва в 87-ата минута. След удар от границата на наказателното поле, Доминик Калвърт-Люин засече с глава отблизо за 1:0.

Само 120 секунди по-късно падна и втория гол за „карамелите”. Дженк Тосун овладя топката, напредна по дясното крило, двамата защитници на съперника закъсняха и не успяха да предотвратят гола за крайното 2:0.

След успеха Евертън е на 8-о място във временното класиране с 15 точки, докато Кристъл Палас е на 15-о със 7 пункта, колкото има и Уест Хем. Манчестър Сити и Ливърпул оглавяват подреждането с по 23 точки.