Бившият вече мениджър на Уест Хем Алън Кърбишли даде изявление, в което заяви, че напуснал клуба, тъй като решенията относно селекцията са били вземани без него.

Кърбс напусна „чуковете” след само 3 мача през новия сезон, като заяви, че повече не може да издържа играчите му да бъдат продавани зад гърба му.

Бившият идол на феновете Паоло Ди Канио се появи като вариант за овакантения поскт, докато фаворитите за мястото – Славен Билич и Хари Реднап отказаха.

Кърбишли смята, че му е бил „забит нож в гърба” през лятото, когато защитниците Антон Фърдинанд и Джордж МакКартни бяха продадени на Съндърланд против неговата воля.

„Селекцията на играчи е критичен момент за мениджъра и аз имах договорка, че сам ще определям състава на Уест Хем. Но клубът продължи да прави странни решения без да ме пита. В края нямах друг избор освен да напусна”, заяви специалистът.

„Фърдинанд категорично ми каза, че е искал да остане. Тогава казах, че други играчи няма да напускат – и МакКартни бе продаден в понеделник”, допълни Кърбишли.