Вратарят на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак се оплака, че на Олд Трафорд го третират като роб и иска да напусне клуба възможно най-скоро.

„Превърнах се в роб на Манчестър. Разочарован съм, но не искам да злословя или да критикувам Фъргюсън”, каза Кушчак.

Стражът не получава шанс за изява, като е трети избор на Сър Алекс след Давид Де Хеа и Андерс Линдегаард и това липсата на игра може да му коства мястото в състава на Полша за домакинското Евро 2012.

„Говорих с Фъргюсън наскоро. Помолих го да ми разреши да напусна клуба сега, преди януарския трансферен прозорец. Казах му, че искам да играя и да се върна в полския национален отбор, защото Европейското първенство чука на вратата, но изглежда на него не му пука.”

„Възможността за двумесечно преотстъпване в Лийдс Юнайтед дойде преди две седмици. Клубът обаче я блокира. Това беше малката надежда за мен. Това би напомнило на селекционера на Полша за мен, но не получих разрешение от клуба.”

„Дали те са направили това злонамерено? Натъжаваме, че те се държат по този начин. Уважавам Фъргюсън, защото за мен той е велик мениджър, но се надявам, че той ще ме пусне да си тръгна през януари”, заяви още Томаш Кушчак.