Футболистите на Манчестър Юнайтед получиха неприятна коледна изненада – забрана да празнуват каквото и да било – дори ако спечелят титлата във Висшата лига.

Мениджърът на „червените дяволи” сър Алекс Фъргюсън наложи вето не само на новогодишните запивания, но изобщо на партитата. Явно Фърги все още не може да забрави миналогодишните изпълнения на своите подопечни.

Той събра вчера отбора и обяви своето решение. Сър Алекс дори има намерение да събере над 1 милион паунда от седмичните заплати на играчите, които престъпят новия закон.

Стана ясно, че евентуалната титла през месец май ще бъде чествана само с празник долу на терена с шампанско, със семействата и приятелите на тима. Но титлата няма да бъде представена на Манчестър по подобаващия начин – купон на централния площад.

Фъргюсън ще държи под око и всички приятели и приятелки на своите момчета. Ако някой от тях реши да престъпи отново линията, ще бъде наказан сурово.

Името на Юнайтед бе опръскано с кал през последните 10 дни, като се започна с обвиненията в изнасилване към младока Джони Еванс, след зверски 15-часов запой.