Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отново влезе в ролята на рекламно лице. В началото на декември, когато духът на Коледа и Нова година вече се усеща във въздуха, клиповете с „добри благотворителни намерения“ взимат връх. Поне това започва да си мисли всеки, който види на снимка миловидната и объркана физиономия на Уейн Рууни, който държи непохватно малко кученце. Всъщност, тук изобщо не става дума за това, а за игра. Рекламата има за цел да продаде колкото е възможно повече компютърни – футболни игри преди Коледа.

Ролята на нападателя съвсем не е голяма, но е достатъчно запомняща се. 26-годишният Рууни държи на ръце малко сладко кученце и се пита „Какво да правя с това кученце?“ Тогава се появяват и другите футболни звезди – Кака, Жерар Пике и Джак Уилшър, които също са изпаднали в подобни нелепи ситуации.

В крайна сметка се разкрива идеята на рекламния клип, след като става ясно, че Жерар Пике побеждава на компютърна игра Уейн Рууни, а поздравът му гласи: „Честита Коледа, Рууни“.

Видеото се превърна в истински хит в интернет. И причината съвсем не е дървената актьорска игра на нападателя на Манчестър Юнайтед.

Забавлявайте се!