Американските собственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет младши не успяха да върнат заема от 220 млн. паунда, който им бе нужен, за да поемат пълния контрол на „Анфийлд”.

Крайният срок за връщане на парите определен от Royal Bank of Scotland бе до Коледа, но според различни източници на Острова той може да бъде удължен с няколко месеца.

Това допълнително засилва спекулациите, че дубайският консорциум Dubai International Capital може да влезе в управата на куба, изкупувайки солиден пакет от акции. Като е известно DIC бе основният претендент за закупуването на „червените” преди в борбата за властта на „Анфийлд” да се намеси Джордж Джилет.

Миналата седмица Джилет и Хикс се срещнаха с изпълнителния директор Рик Пери и мениджъра на тима Рафаел Бенитес, за да обсъдят ситуацията в отбора. В последните месеци испанецът влезе в открит конфликт с американците, които отказаха да го подкрепят на трансферния пазар като заявиха, че няма да отпуснат пари за нови футболисти през януари. В последствие тези информации бяха опровергани и Бенитес получи доверието на американците.

Въпреки това според материал във вестник Daily Mail бъдещето на Рафа Бенитес в клуба остава неясно, като за негов наследник се спряга германският специалист Юрген Клинсман, който в момента е без работа.

Напук на проблемите извън терена, вчера „мърсисайдци” разпиляха отбора на Портсмут с 4:1 в мач от 18-ия кръг на Висшата лига, като два от головете бяха на звездата Фернандо Торес.