Ливърпул загуби десния си бек Глен Джонсън за неопределен период от време. Мениджърът на тима Брендън Роджърс разкри, че няма да може да разчита на защитника си в предстоящите важни мачове на тима в следващите седмици. Джонсън е преследван от непрестанни контузии този сезон, като в последните мачове показа доста слаба форма. Роджърс защити футболиста си, като заяви, че защитникът е имал здравословни проблеми в почти всички мачове.

„Имахме няколко човека, които бяха болни тази седмица и един-двама с контузии. Последият контузен е Глен Джонсън. Глен изигра голяма част от сезона с контузии, но положи усилия заради отбора. За съжаление обаче имаше проблеми с няколко травми“, коментира Роджърс.

Специалистът не се нагърби със срок за завръщането на Джонсън, но бе категоричен, че няма да избързва със завръщането му в игра.

"Той има наистина неприятен проблем с глезена, но игра въпреки него. Това обаче му пречи да бъде на 100 процента и е време да бъде оправено. Не мога да кажа колко време ще отсъства, ще трябва да анализираме ситуацията"

В същото време стана ясно, че Лукас Леива, който получи травма в коляното по време на двубоя с Астън Вила ще бъде извън строя за „няколко месеца“.

Ливърпул не може да разчита още на Мамаду Сако и Даниел Агер. В състава се завръща младокът Джон Фланаган.