Празникът на живата легенда на Ливърпул Стивън Джерард бе помрачен, след като Кристъл Палас победи с 3:1 в мача от 37-ия кръг на Премиърлийг. С този двубой капитанът на мърсисайдци се сбогува с публиката на „Анфийлд“.

Двата отбора направиха шпалир преди началото на срещата, в чест на именития играч на Ливърпул. Самият Джерард се появи на терена с трите си дъщери и обра овациите на публиката.

Въпреки огромното желание на футболистите на „червените“, както и на техните фенове, тимът загуби двубоя, с което усложни ситуацията си за участие в Европа.

Стивън Джерард обра овациите на публиката на „Анфийлд“, като изигра последните си 90 минути на любимия си стадион.

Отборът на Ливърпул, вдъхновен от своя капитан, започна добре мача. В 26-ата минута домакините откриха резултата чрез Адам Лалана. Атакуващият полузащитник открадна топката сам от защитник на гостите, направи чудесен рейд, навлезе в наказателното поле и стреля за 1:0.

Още преди почивката обаче Кристъл Палас се върна в мача. В 43-ата минута Джейсън Пънчън изравни след чудесно изпълнение на пряк свободен удар за 1:1.

През второто полувреме въпреки отличните атаки на Ливърпул и няколкото добри положения на Хендерсън и Коутиньо, Палас успя да довърши своя съперник. Вилфред Заха засече топката отблизо за 2:1 в 60-ата минута, въпреки че останаха съмнения за засада.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа в даденото от съдията продължение, след като Лукас Лейва извърши нарушение, което бе точно до наказателното поле, но реферът се заблуди по падналия е пеналта футболист. Точен за крайното 3:1 бе Глен Мъри, който се разписа при добавката.

След загубата Ливърпул заема 5-ото място в класирането с 62 точки, само кръг преди края на шампионата. След „червените“ са Тотнъм, Саутхемптън и Суонси, които също могат да се борят за по-предно класиране.