Кристъл Палас, който завърши на десето място във Висшата лига през миналия сезон, обяви, че е счупил трансферния си рекорд, привличайки Йоан Кабай от Пари Сен Жермен срещу сумата от 13 милиона паунда.

Договорът на 29-годишния халф е за три години, но не е ясно каква заплата ще получава. Досега най-голямата сума, плащана от Кристъл Палас, бе 7 милиона паунда за Джеймс Макартър. Кабай избра да напусне ПСЖ само 18 месеца, след като се присъедини от Нюкасъл, тъй като търси възможност за регулярно участие, което да му позволи да играе на европейското първенство догодина.

През сезон 2014-2015 Кабай има едва 4 мача, в които е записал пълни 90 минути във всички турнири.

"За мен е важно да се забавлявам и да имам възможност да играя редовно", каза Кабай. Трансферът на Кабай в Кристъл Палас никак не е изненадващ, тъй като футболистът е в много добри отношения с мениджъра на тима Алан Пардю. Двамата работиха заедно 2.5 години в Нюкасъл, където Кабай се утвърди като един от най-добрите халфове в английското първенство, а Нюкасъл успя да се класира за първо участие в европейските клубни турнири след завръщането си от Чемпиъншип.