Крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо отправи предупреждение към защитниците във Висшата лига на Англия – ще ставам само по-добър. Португалецът отбеляза 23 гола миналия сезон и бе в основата на титлата, спечелена от „червените дяволи”. Освен това Роналдо взе и най-престижните индивидуални награди на Острова.

След като подписа и нов договор с Юнайтед до 2010 година, Роналдо се нуждаеше само от две приятелски срещи, за да покаже, че пак е във форма.

Той се разписа и срещу Урава Ред Даймъндс, и срещу ФК Сеул и се надява да вкара и на Шенжен в понеделник, в трета контрола в Макау.

Самият Роналдо вече няма търпение да се завърне в официалните мачове, за да продължи да се доказва.

„Опитвам се да ставам по-добър всеки сезон,” каза той. „В Англия съм от четири години. В първия си сезон отбелязах седем гола, във втория девет, след това 12, а в последния – 23. Досега се представям добре. Чувствам се добре и съм здрав, така мога да помагам на отбора,” добави младокът.

„Надявам се, че ще продължавам в този дух, защото искам пак да спечелим титлата и да вкарам много повече голове,” завърши Кристиано Роналдо.