Кристиано Роналдо заяви, че Манчестър Юнайтед притежава всички нужни съставки, за да защити миналогодишната титла от Премиършип, както и да спечели Шампионската лига.

Португалският нападател вече отбеляза 6 гола от началото на сезона, като „червените дяволи” заемат второто място във Висшата лига, а тимът не е допуснал грешка в трите си срещи досега в най-силния клубен турнир в Европа.

„Вярвам, че можем да направим този дубъл през новата кампания. Разполагаме с нужния състав, с най-добрите играчи – ще се справим. Имаме всички шансове да успеем”, каза Кристиано.

„Играя за един от най-големите клубове в света, и няма как нагласата ми да е по-различна. Ако се състезавах все още за Спортинг, може би нямаше да говоря такива неща. Но в момента съм част от „червените дяволи”, а ние винаги имаме възможност да печелим големите трофеи във всеки един сезон”, продължи той.

„Всички момчета се чувстват добре, в отлична форма, много бързи и показват всичко това на терена, както и огромното си желание да играят за Юнайтед. В последните три среши вкарахме много голове, разбира се това не се дължи само на мен, доста играчи отбелязват, това повдига цялостната мотивация на отбора. Чувстваме се по-уверени, трябва да продължим да се представяме на това фантастично ниво”, коментира още Роналдо.

Арсенал е много силен тим, показва отличен футбол. Това е един от най-трудните съперници, срещу ще се изправим през новия сезон – очаква ни здрава борба, ще трябва да изчакаме и да видим, кой е по-добрият отбор. Все пак, това ще представлява добра възможност да видим, с какви възможности точно разполагаме на този етап. „Артилеристите” започнаха сезона много добре, но това е един дълъг маратон, в който трябва да се покаже постоянство”, завърши нападателят на английските шампиони.