Изключително интересно сравнение направи английският таблоид „Сън”, относно способността на Кристиано Роналдо да прави големи покупки. Изданието посвети звездата на Манчестър Юнайтед в звание „Ронополи”, по подобие на популярната игра „Монополи”. Точно в стила на въпросната игра - да се купуват територии и да се застрояват с къщи и хотели, действа и португалският национал.

Поредният удар на Кристиано Роналдо ще е точно хотел, при това не къде да е, а на остров Порто Санто, който се намира в близост до родното му място - Мадейра. 24-годишният футболист планира да вложи 8 милиона паунда в поредната си крупна сделка.

Според изданието, това е много хитър ход на Кристиано, който вече има огромно имение струващо 4 милиона паунда в Чешир, Англия. Освен това той разполага и с поне три жилища извън Англия.

„Ако продължава по същия начин, скоро ще има повече имоти, отколкото при игра на Монополи”, сподели неназован източник на „Сън” от клуба на футболиста.

„Едно от момчета се пошегува, че трябва вече да му викат Ронополи, но въпреки всичко - това е добра инвестиция. Не е лошо е, че си купуват коли и други принадлежности, но имотите в крайна сметка остават и в бъдеще”, добави източникът.

В същото време, докато урежда сделката за хотела, Кристиано Роналдо си строи и къща в Португалия - на стойност 6,1 милиона паунда. Освен това той притежава и апартамент в близост до Лисабон, а и вече купи къща за майка си и няколко магазина за бутиците на сестра си.

„До преди няколко години той бе тийнейджър, който живееше по квартири, а сега вече има света в нозете си”, добави източникът.

Играта Монополи бе патентована в САЩ през 1935 година и днес се радва на изключително голяма популярност в цял свят.