Едно от лошите момчета на британския футбол Крейг Белами избухна с интервю за News of the World, в което обяви, че „се срамува, че е футболист” и нападна колегите си. 30-годишният скандалджия, добил огромна популярност след пиянска свада със съотборника си Джон Арне Рийзе от дните им в Ливърпул, твърди, че трудно намира общ език с останалите играчи. Белами казва още, че не може да си обясни как може да има футболисти, които се разхождат като „туристи” по терена и не се раздават напълно.

„Футболистите не са ми близки. Понякога виждам неща, които ме карат да се срамувам, че съм футболист. Не ходя по нощни клубове, по барове, не прекарвам цели дни в пазаруване. Тези неща не ме вълнуват. Прекарвам повечето си време с децата си у дома. Това е мястото, където се чувствам добре,” споделя Крейг Белами.

„Не знам как да бъда турист на терена. Някои момчета го умеят, но не и аз. Когато играя, играя наистина. Никога не се преструвам,” добавя той. „Знам, че понякога се поддавам на емоциите. Винаги съм си бил такъв. Не ме интересува дали това се нрави на хората, или не. Просто правя каквото ми харесва. От значение за мен е само уважението на семейството ми, на приятелите ми, на треньора и съотборниците ми.”

Белами се присъедини към Манчестър Сити през януари 2009 година, но признава, че не знае къде ще го отведе бъдещето му. „Нови играчи пристигат на всеки няколко месеца, и може някой от тях да ме измести. Не мисля, че след две-три години ще играя в Манчестър Сити, и че ще вдигам трофеи с този клуб,” завършва Белами.