Питър Крауч не е притеснен от факта, че Ливърпул ще привлече нови нападатели през летния трансферен прозорец и той ще се бори за място в титулярния състав и през новия шампионат.

Гигантът Крауч е трети избор сред нападателите за Рафа Бенитес пред този сезон. По-често от дългуча място в титулярния състав на „червените” намират Дирк Кайт и Крейг Белъми.

Мениджърът Бенитес се надява новите американски собственици на клуба да отпуснат средства, за привличането на нови играчи в атака. Мърсисайдци проявяват интерес към Давид Вийя от Валенсия и Самуел Ето’о от Барселона. Нападателят на Байер Леверкузен Андрей Воронин вече обяви, че е подписал предварителен договор с петкратните еврошампиони.

Въпреки новата селекция английският национал Крауч обяви, че е оптимист за бъдещето си на Андфийлд.

„Има много спекулации за нещата, които ще се случат през лятото, но трябва да приемеш, че си част от голям клуб като Ливърпул.” – каза нападателят.

„С новите инвеститори мениджърът може би ще има повече пари за харчене и очевидно ние ще привлечем класни играчи. Ще бъде по-трудно да се получи титулярно място и то няма да е гарантирано за никой. Това означава, че ще се работи по-здраво в тренировките, но това не ме тревожи.”