Докато в Ливърпул празнуваха триумфа в Шампионската лига през 2005-а година, Питър Крауч се състезаваше за отбор от Чемпиъншип – Саутхемптън. Нападателят се премести на „Анфийлд” по-късно през лятото и твърди, че винаги е бил сигурен, че „мърсисайдци” ще достигнат друг финал в най-комерсиалния футболен турнир.

„Отборът тъкмо беше спечелил Шампионската лига, когато аз акустирах тук. Гледах мача с Милан по телевизията. Ливърпул губеше с 0:3, но все пак победи. Това е едно най-великите завръщания и обръщания на резултат в историята на футбола”, коментира Крауч.

Нападателят на „червените” сподели, че се надява този път отборът му да не загуби. „Също така искам да успеем да победим в рамките на редовното време. Всъщност не ме интересува, колко време ще ни отнеме да триумфираме, стига да го направим. Победата е всичко”.

Крауч вярва, че феновете са помогнали на Ливърпул да отстрани Челси и е сигурен, че с тяхна помощ ще бият и Милан. „Беше невероятно да съм част от тази атмосфера, която привържениците създадоха”, сподели футболистът.