Нападателят на Ливърпул Питър Крауч най-вероятно ще отиде в Манчестър Сити още през януари, ако интересът на наставника на „небесносинитеСвен Йоран Ериксон към него, се запази до зимния прозорец.

Ериксон постави английския национал в трансферния си списък, след като научи, че играчът не се чувства добре на „Анфийлд”, тъй като не получава достатъчно време на терена и не попада достатъчно често сред титулярите на „червените”.

Старши треньорът на „гражданите” изпитва нужда от централен нападател, след като все още не може да разчита на българина Валери Божинов, който получи сериозна контузия в коляното, като специалистът вярва, че 26-годишния футболист на Ливърпул ще му бъде много полезен именно за тази цел. Той е един от най-опитните атакуващи състезатели във Висшата лига.

Самият Крауч знае за интереса на Ериксон към него, като е споделил пред близки, че е готов да премине под ръководството на наставника, който му даде първия шанс в националния отбор на Англия и го заведе на финалите на Световното първенство в Германия.

„Говорих с шефовете на Сити, получих зелена светлина и ще мога да действам през януари. Мисля, че 8 милиона е добро предложение за Крауч”, сподели специалистът пред „Daily Mail”.