Ветеранът в състава на Стоук Сити Питър Крауч призна, че колкото и да му е неприятно, вероятно ще му се наложи да напусне "грънчарите" още този месец. В края му той навършва 35 години и иска в последните моменти от кариерата си да играе по-често. 

В Стоук Сити той е дълбока резерва и се появява рядко в мачовете за различните купи. Но това не го устройва и въпреки че се чувства чудесно в този тим, може да му се наложи да си тръгне, за да играе по-често. 

"Идеалният вариант за мен е да остана в отбора, защото можем да сме в Топ 10. А аз искам да съм част от това. Но и трябва да съм реалист - почти не попадам в сметките на мениджъра за Висшата лига, а аз искам да играя в тези двубои."

"Май ще ми се наложи да си тръгна, но голямото ми желание е да остана. Сега ми остава единствено да тренирам и да се доказвам, защото искам пак да се чувствам като част от този отбор", сподели Крауч. 

Мениджърът Марк Хщз призна, че има интерес към играча, но самият той иска да го запази в състава занапред. Уелсецът обаче разкри, че ако се налага, може да има изходящ трансфер до края на месеца.