Нападателят на Ливърпул Питър Крауч се замечта за финала на Шампионската лига в Атина, само ден преди първия полуфинален сблъсък срещу Челси.

„Ако трябва да бъда честен, да, наистина мечтая за мач в Атина през май. Миналата година играх на финал за Купата на Англия, беше голям мач, но тук предизвикателството е много по-голямо. Целият турнир е значително по-мащабен.”

На въпрос как приема местен тим за съперник на полуфинала, Крауч заявява: „Много ми е трудно да преценя, от една страна е хубаво, че три наши отбора са стигнали до този етап, но от друга би било чудесно да имаме възможност да премерим сили и да си сравним нивото с водещите тимове от континента”.

Дългото интервю с играча на „червените” пред официалния клубен сайт, продължава с признанието му, че помни изключително добре полуфинала между Челси и Ливърпул през 2005 година. „Тогава бях още в Саутхемптън, но гледах внимателно мача. Фантастичен – само така мога да го опиша”.

Крауч описва като изцяло професионални взаимоотношенията си с няколкото свои съотборника от националния тим на Англия, понастоящем футболисти именно на утрешния съперник Челси. „С Франк Лампард, Джо Коул и Джон Тери сме само партньори на терена, когато носим националния екип. Утре и на реванша обаче ще бъде съвсем различно. Няма проблем да бъдем едновременно врагове и приятели”.