Нападателите на Тотнъм Питър Крауч и Роман Павлюченко практически едновременно споделиха, че са напълно щастливи на "Уайт Харт Лейн" и нямат намерение да напускат лондонския клуб.

Мениджърът на "шпорите" Хари Реднап не крие желанието си да подсили отбора с нови висококласни нападатели, което доведе до различни спекулации за бъдещето на сегашните атакуващи играчи. От услугите на Крауч е заинтересован наставникът на Съндърланд Стив Брус, който вече се опита да примами играча на "Стейдиъм ъф Лайт" през 2009 г., но Реднап по-рано тази седмица потвърди, че продажбата на 201-сантиметровия футболист не влиза в неговите планове.

Това изказване не охлади спекулациите, но самият Крауч е категоричен, че няма намерение да сменя клуба си. "Безусловно аз съм щастлив на мястото, където се намирам в момента", заяви Крауч пред "The Sunday Mirror". "Играя в прекрасен клуб, който се намира в подем. Можем да постигнем много, но не трябва да се съмняваме, че сега всички отбори искат да станат по-силни. Уверен съм, че мениджърът вече знаят с кой искат да подпишат, за да добавят качества, които ще ни помогнат да направим следващата стъпка".

Междувременно агентът на 29-годишния Павлюченко, който за 29 мача от Премиършип порази противниковите врати 10 пъти, увери, че клиентът му има намерение да се бори за място в състава на Тотнъм. "Роман иска да играе в Тотнъм. След няколко седмици планирам да се срещна с ръководството на клуба, за да обсъдим бъдещето му. Роман има контракт с Тотнъм и искаме да го продължи. Никакви други предложения не разглеждаме".