Нападателят на Англия Питър Крауч няма да вземе участие в съботната квалификация с Израел за Евро 2008, заради натрупани жълти картони. Той си изкара 2 картона в последните 5 мача с националния отбор от края на миналия сезон.

Бившият топ рефер на Англия Греъм Пол заяви, че във ФИФА са гледали на Крауч с предубеждение по време на финалите на Световно първенство миналата година. Това е станало, след като им е било казано да обръщат по-специално внимание на ситуациите около състезателя.

Пол сподели пред BBC Radio Five Live, че преди да започнат финалите, на съдиите е било наредено да санкционират състезателя на Ливърпул по-строго, заради съмнения в искреността му на терена.

Интересен е фактът, че Питър има само 2 картона в 49 срещи за своя Ливърпул.

„По време на Световното ни бяха показани срещи на английския национален отбор. Шефът на съдиите ни каза – вижте го това високото момче Крауч. Той ще ви създава много проблеми, трябва да го маркираме и да следим внимателно изявите му. Гледахме срещи от подготовката на Англия, в които трябваше да обърнем внимание какво прави с ръцете при единоборство”, разказа реферът.

„Като съдия, трябва да се запиташ дали е нужно постоянно да следиш даден играч или само, когато направи нещо, с което да ти привлече вниманието. Да си подготвен е добре, но да си предубеден, в никакъв случай не помага, нито на теб, нито и на работата ти”, завърши Греъм Пол.