Кралицата на Англия Елизабет ІІ е върла привърженичка на Арсенал вече над 50 години, разкри вестник „Сън”. Нейната майка, вече покойната Кралица, също е подкрепяла „топчиите”.

Въпреки че до този момент Елизабет ІІ е връчвала много различи футболни трофеи, тя никога не е намеквала за своите пристрастия. Според информациите Нейно Величество е признала своите чувства към Арсенал на прием в Бъкингамския дворец в края на месец февруари, посетен от играчи и други представители на клуба.

Полузащитникът на тима от Северен Лондон Сеск Фабрегас разкри, че щом го е забелязала, Кралицата моментално е отишла да поговори с него за приятеля си – Краля на Испания Хуан Карлос.

Фабрегас сподели това през испанско радио: „Изглежда Кралицата следи футбола и ни каза, че подкрепя Арсенал. Тя определено знаеше кой съм аз и ние си разменихме няколко думи.”

Всички от Арсенал бяха поканени в Двореца, след като болки в гърба попречиха на Кралицата да присъства на откриването на новия им стадион през октомври.

Вътрешен източник от Бъкингам продължи с разкритията: „Нейно Величество харесва Арсенал от 50 години. Нейната майка също бе отдадена на този отбор, най-вече заради възхищението си от техния бивш играч Денис Комтън.”

Внукът на Кралица Елизабет ІІ, Принц Хари, също е известен с любовта си към Арсенал. Той често е забелязван на „Хайбъри”, а сега вече и на „Емирейтс стейдиъм.”