Легендата на Ливърпул Кени Далглиш смята, че клубът все още е безкрайно задължен на Майкъл Оуен за всичко, което нападателят е постигнал с червената фланелка. Преди няколко дни играчът на Стоук Сити обяви, че след края на сезона ще сложи край на футболната си кариера.

Оуен започна кариерата си на „Анфийлд“, където прекара 8 сезона. Първата си повиквателна за националния отбор пък получи още преди изтичането на втората му година в отбора. Нисичкият нападател натрупва зад гърба си 89 мача за „трите лъва“, преди да се оттегли през 2008 година.

„Оуен може би разстрои някои фенова с начина, по който си тръгна, но това не може да омаловажи постигнатото от него на „Анфийлд“, убеден е Далглиш. „Той бе чудесен футболист за „червените“ и изигра огромна роля за требъла от 2001 година.“

„Ливърпул бе смазан от Арсенал на онзи финал за ФА Къп, но двата късни гола на Оуен ни донесоха трофея“, допълни Крал Кени.

Оуен напусна Ливърпул през 2004 година с трансфер за 8,5 милиона паунда в Реал Мадрид, но 18 месеца по-късно се върна в Англия, за да облече екипа на Нюкасъл. „Свраките“ счупиха собствения си рекорд, за да привлекат нападателя срещу 16,8 милиона паунда. След четири успешни години на „Сейнт Джеймсис Парк“ Оуен премина в Манчестър Юнайтед със свободен трансфер, откъдето бе освободен преди началото на настоящия сезон.