Точно в 1:00 часа българско време официално бе затворен летният трансферен прозорец в Европа за 2013 година. Без съмнение най-голямата сделка, която бе осъществена в последния ден е преминаването на Гарет Бейл от Тотнъм в Реал Мадрид.

В същото време халфът на „белия балет“ Месут Йозил си осигури трансфер в Арсенал, който плати рекордна за клуба сума – близо 50 млн. евро. Бразилецът Кака също напусна „Сантяго Бернабеу“, решавайки да се завърне в бившия си клуб Милан.

Манчестър Юнайтед и Дейвид Мойс в крайна сметка успяха да финализрат трансфера на Маруан Фелайни от Евертън, като "червените дяволи" ще платят 27,5 млн. паунда за белгиеца.

Ето и всички финализирани трансфери, както и слуховете от последния ден на трансферния прозорец.

--

02:10 Официално: Евертън привлече Джеймс Макарти и Гарет Бари.

02:04 Официално: Фелайни е футболист на Манчестър Юнайтед

01:44 Трансферът на Фабио Коентрао в Манчестър Юнайтед може да пропадне, поради факта, че документите по трансфера на португалеца не са постъпили навреме в Испанската футболна централа.

01:37 Официално: Евертън привлече под наем нападателя на Челси Ромелу Лукаку. Договорът на футболиста е под наем за един сезон.

01:24 ИЗВЪНРЕДНО: Манчестър Юнайтед привлече защитникa Фабио Коентрао. Новината все още не е официално потвърдена от "червените дяволи". Очаква се защитникът на Реал Мадрид да играе на "Олд Трафорд" под наем за един сезон.

01:22 Официално: Фулъм финализра трансфера на Елсад Зверотич от швейцарския Йънг Бойс в последния момент преди затварянето на трансферния прозорец.

01:11 Според Daily Mail, Манчестър Юнайтед и Евертън са постигнали договорка за цената на Маруан Фелайни - 27,5 млн. паунда. Преди по-малко от два часа, белгиецът подаде писмена молба за трансфер.

01:05 Очаквани сделки, които могат да бъдат потвърдени впоследствие:

- Маруан Фелайни в Манчестър Юнайтед?

- Гарет Бари в Евертън?

- Ромелу Лукаку в Евертън или УБА?

- Джеймс Макарти в Евертън?

- Виктор Аничебе в УБА?

- Шейн Лонг в Хъл Сити?

01:00 ОФИЦИАЛНО: Трансферният прозорец в Англия приключи, но все още се очакват някои от сделките да бъдат финализрани окончателно.

 

00:55 Официално: Евертън плати 12,5 млн. паунда за нападателя Джеймс Макарти от Уигън.

00:34 Ромелу Лукаку в крайна сметка ще предпочете трансфер в Евертън, въпреки че до последно води преговори с тима на Уест Бромич Албиън.

00:30 ОФИЦИАЛНО: Клубният сайт на Арсенал потвърди новината за трансфера на Месут Йозил от Реал Мадрид. Германският национал преминава на "Емиратс" с рекорден за клуба трансфер.

00:27 Официално:Уест Бромич Албиън подобри клубния си трансферен рекорд, привличайки нападателя на Съндърланд Стефан Сесиньон.

00:21 Официално: След привличането на Фабио Борини от Ливърпул, Съндърланд обяви и трансфера на бившия защитник на "червените" Андреа Досена от Наполи.

00:20 Пропадна трансферът на полузащитника на Атлетик Билбао Андер Ерера в Манчестър Юнайтед. По-рано се появиха информации, че „червените дяволи“ са готови да платят 30,5 млн. паунда, но трансферът няма да се състои.

00:05 Официално: Ливърпул потвърди траснфера на италианския нападател Фабио Борини в Съндърланд. Борини ще играе на "Стейдиъм ъф Лайт" под наем до края на сезона.

00:00 Остава само още един час до официалното затваряне на трансферния прозорец в Англия.

23:57 Ръководството на Манчестър Юнайтед позволи на Бебе да премине под наем в португалския Пасош де Ферейра. Бебе е определян от мнозина за един от най-лошите трансфери на легендарния сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед.

23:55 Дженоа финализира трансфера на Рикардо Сентурион. Аржентинското крило бе следено от редица клубове на Стария континент, но в крайна сметка ще продължи кариерата си в италиански клуб.

23:48 Официално: Уигън привлече Ник Пауъл от Манчестър Юнайтед под наем за един сезон. Новината обяви собственикът на „латикс“ Дейв Уилън пред BBC.

23:42 Беноа Асу-Екото ще играе под наем в тима на Кунс Парк Рейнджърс до края на сезона. Защитникът на Тотнъм обяви новината в личния си профил в Twitter.

23:30 Хъл Сити се съгласи да плати 5 млн. паунда за нападателя Шейн Лонг. Ирландският национал представляваше интерес и за Евертън. За да бъде финализирана сделката, нападателят трябва да договори личните си условия.

23:15 Ромелу Лукаку може да премине в Евертън, информират различни източници в Холандия и Белгия. Очаква се сделката да бъде под наем за един сезон.

22:45 Според информация на BBC, трансферът на вратаря Шей Гивън от Астън Вила в Ливърпул окончателно пропада.

22:40 Официално: Атлетико Мадрид обяви официално трансфера на защитника от Аякс Тоби Алдервейрелд.

22:25 Фелайни е подал писмена молба за трансфер, информира BBC.

22:10 Маруан Фелайни напусна тренировъчната база на Евертън. Белгиецът бе освободен от лагера на белгийския национален отбор, за заключителни преговори по евентуалния си трансфер в Манчестър Юнайтед.

22:05 Полузащитникът на Атлетик Билбао Андер Ерера ще подпише петгодишен договор с английския шампион Манчестър Юнайтед, съобщават медиите в Испания.

21:49 Ливърпул продължава преговорите с вратаря Шей Гивън от Астън Вила.

21:43 Официално: Арсенал потвърди трансфера на вратаря Емилиано Вивиано от Палермо.

21:30 Луис Суарес за пореден път заяви, че е взел окончателно решение и остава в Ливърпул.

21:13 Ръководството на Барселона е отказало на момента запитване от страна на Арсенал за халфа Хавиер Масчерано. От лондонския клуб се интересували от възможността да влязат в преговори за 29-годишният полузащитник, но отговорът от каталунците е бил категоричен отказ.

21:00 Френската телевизия Infosport Plus потвърди, че халфът на Челси Хуан Мата е водил преговори с Пари Сен Жермен. В Челси има постъпили запитвания от три клуба - Ливърпул, ПСЖ и Валенсия.

20:40 Аякс обяви официално трансфера на атакуващия полузащитник Лерим Дуарте от Хераклес. Амстердамският клуб ще плати 3 млн. евро за новата си придобивка.

20.24 Олимпиакос привлече Марко Шчепович от Партизан.

20.18 Астън Вила подписа с Либор Козак от Лацио.

19.52 Стивън Айрланд премина от Астън Вила в Стоук Сити под наем за 1 сезон.

19.46 Бурак Йълмаз няма да премине в Лацио. Това стана ясно, след като последното място за футболисти извън Европейския съюз в тима бе заето от колумбийския младежки национал Брайън Переа.

19.32 Месут Йозил подписа договор за пет години с Арсенал, след като премина на "Емирейтс" от Реал Мадрид за 47 милиона евро.

19.28 Суонзи взе нападателя Алваро Васкес от Хетафе под наем.

19.20 La Gazzetta dello Sport: Фиорентина може да привлече Енцо Мареска.

19.12 Палермо потвърди продажбата на Емилиано Вивиано на Арсенал.

19.00 ТРАНСФЕРНИЯТ ПРОЗОРЕЦ ЗАТВОРИ В ГЕРМАНИЯ.

18.52 Челси поиска 2 милиона паунда от Арсенал за наема на Демба Ба.

17.30 Манчестър Юнайтед се е съгласил да плати 36 милиона евро за Андер Ерера от Атлетик Билбао.

17.25 Пари Сен Жермен ще опита да вземе Хуан Мата от Челси, пише LEquipe.

17.05 Стивън Айрланд е на път да подпише със Стоук Сити.

16.52 Кака с екипа на Милан -

16.47 Според последните информации, Месут Йозил ще бъде представен като играч на Арсенал в 19.30 часа българско време.

16.22 Уест Бромич привлече Морган Амалфитано от Марсилия, за един сезон под наем.

16.06 Сампдория взе под наем нападателя на Милан Андреа Петаня.

15.56 Кристъл Палас привлече защитника на Хъдърсфийлд Таун Джак Хънт.

15.49 Нападателят на Ливърпул Фабио Борини преминава медицински прегледи и ще премине за един сезон под наем в Съндърланд.

15.00 Маруан Фелайни получи разрешение да се присъедини по-късно към лагера на националния отбор на Белгия, което още повече увеличава слуховете за негов трансфер от Евертън в Манчестър Юнайтед заедно с Лейтън Бейнс в последните часове на летния трансферен прозорец.

14.51 Ръководствата на Наполи и Милан подготвят двойна сделка, в която ще бъдат включени Паоло Канаваро и Кристиан Дзакардо.

14.37 Официално: ВИДЕО: Гарет Бейл официално е играч на Реал Мадрид

КРАЙ: Вижте всички интересни сделки от последния ден на трансферния прозорец

източник: Gulliver/Getty Images

14.30 Кардиф Сити получи разрешение от Уест Бромич да разговаря с Питър Одемвинге за личните условия на футболиста. Двата клуба постигнаха споразумение относно трансферната сума.

14.20 Официално: Челси преотстъпи ганайския национал Кристиан Атсу до края на сезона на Витес.

14.15 Официално: Шалке 04 преотстъпи Транкило Барнета под наем до края на сезона на Байер Леверкузен.

14.10 Никлас Бендтнер разтрогна договора си с Арсенал и вече е свободен агент. Към него има интерес от няколко отбора, включително и от Примера дивисион.

14.05 BBС: Арсенал се разбра с Йозил, чупи трансферния си рекорд

13.52 Арсенал започна преговори с Челси за Демба Ба

13.40 Дженоа е в напреднали преговори с Палермо за нападателя Абел Ернандес.

13.33 Фабио Борини е пред трансфер в Съндърланд, след като "черните котки" се разбраха за трансферната сума с Ливърпул. Футболистът минава прегледи на базата на Съндърланд.

13.28 Паскал Шимбонда: Искам да играя за Левски

13.21 Ювентус отправи нова оферта за футболиста на Каляри Раджа Наинголан.

13.20 Уигън потвърди, че е получил оферта от Евертън на стойност 10 милиона паунда за Джеймс МакКарти, но тя е била отхвърлена.

13.15 Официално: Ливърпул потвърди трансфера на Виктор Моузес от Челси

13.02 Ръководствата на Лацио и Галатасарай продължават преговорите за нападателя Бурак Йълмаз, след като през миналата седмица двата клуба не успяха да постигнат споразумение относно трансфера на футболиста. Лацио търси нов нападател, като друга опция пред отбора е Фабио Куаляреал от Ювентус.

13.00 Астън Вила е на път да привлече Либор Козак от Лацио за 6 милиона евро.

12.57 Тотнъм е на път да направи поредния си трансферен удар. Тотнъм е в напреднали преговори с Блекпул за младата надежда Том Инс. Лондонският клуб е готов да плати 10 милиона паунда за Инс.

12.52 Уест Бромич преговаря със Съндърланд за трансфера на Стефан Сесеньон. Уест Бромич е готов да плати между 4 и 5 милиона паунда за футболиста.

12.47 Официално: Юношата на Милан Андреа Петаня ще играе до края на сезона под наем в отбора на Сампдория.

12.40 Фиорентина продължава да има интерес към халфа на Барселона Джонатан дос Сантос, но е малко вероятно каталунците да се разделят със своя юноша.

12.35 Сасуоло ще се подсили със защитника Лука Мароне от Ювентус. Двата отбора ще държат по 50% върху правата на футболиста.

12.30 Ювентус е на път да привлече Алберто Джилардино от отбора на Дженоа.

12.25 Рома няма да продава Даниеле де Роси. Италианският национал със сигурност остава до края на сезона в Рим.

12.03 Манчестър Юнайтед не се е отказал от възможността да привлече Андер Ерера от Атлетик Билбао. В същото време източниците от "Олд Трафорд" категорично отхвърлиха възможността да бъде привлече Месут Йозил от Реал Мадрид.

11.59 Мениджърът на Съндърланд Паоло Ди Канио е на път да направи поредната си сделка през летния трансферен прозорец. Според последните информации футболистът на Наполи Досена е пред трансфер при "черните котки".

11.50 Наполи с последен опит да вземе Шкъртел от Ливърпул

11.42 Кака: Mного съм щастлив, прибирам се вкъщи

11.34 Официално: Ливърпул потвърди привличането на Сако

11.23 СНИМКИ: Гарет Бейл премина успешно медицинските прегледи в Мадрид

11.15 Месут Йозил отказа да премине в Арсенал

11.08 Евертън е в напреднали преговори с Фейенорд за холандския национал Бруно Мартинс Инди, който ще трябва да замени Лейтън Бейнс в състава на Роберто Мартинес.

11.02 Официално: Тиаго Илори премина в Ливърпул

10.30 Официално: Рикардо Кака се завърна в Милан

10.25 Уест Хем ще се опита да привлече под наем нападателя Фабио Куалярела от Ювентус. Мениджърът на "чуковете" Сам Алърдайс иска спешно да подсили състава си с нов нападател.

10.21 Официалното представяне на Гарет Бейл на "Сантиаго Бернабеу" ще започне в 14 часа. Уелсецът минава медицински прегледи в испанската столица.

10.20 Официално: Уест Бромич привлече под наем нападателя Морган Амалфитано от Олимпик Марсилия.

10.15 Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес иска да вземе под наем Вилфрид Заха от Манчестър Юнайтед, като част от сделката за Лейтън Бейнс и Маруан Фелайни. Двамата явно са много близо до трансфер на "Олд Трафорд".

10.05 Официално: Сток Сити се подсили с нов нападател

9.40 Арсенал се очаква да бъде много активен до края на трансферния прозорец. Лондонският клуб е в напреднали преговори с Реал Мадрид за Месут Йозил. Арсен Венгер иска да подсили състава си и с Анхел ди Мария. Арсенал в същото време води преговори с Шалке 04 за младока Юлиан Дракслер. Арсенал ще се пробва да вземе и Демба Ба от Челси.

9.24 Официално: Севиля взе под наем руски национал от Реал Мадрид

9.16 Официално: Атлетико Мадрид привлече френски национал

9.09 Официално: Сен Етиен привлече двама нападатели

8.57 Коентрао остава в Реал Мадрид

8.50 Кака се разбра с Милан, завръща се на „Сан Сиро“

8.38 Милан пробва да вземе италиански национал

8.31 Алегри: Имаме споразумение с Реал Мадрид за трансфера на Кака

8.25 Официално: Парма привлече под наем уругвайски национал

8.19 В Атлетик Билбао вярват, че Ерера няма да премине в Ман Юнайтед

8.11 Официално: Кардиф се подсили с бивш френски национал

8.03 Официално: Манчестър Сити привлече Мартин Демикелис.