Ръководството на Куинс Парк Рейнджърс не търси дълго заместник на изненадващо подалия оставка мениджър Хари Реднап. Във вторник следобед ветеранът освободи поста си начело на лондончани, оправдавайки се с наложителна операция на двете колене. 

Сега на неговото място ще бъде назначен Тим Шърууд. Новината е на вестник "Дейли Стар", който се позовава на информации от борда на директорите на закъсалия в класирането на Висшата лига столичен клуб. 

Бившият мениджър на Тотнъм е без работа от май миналата година, когато "шпорите" го освободиха, за да отворят място за Маурисио Почетино. Той е дал принципното си съгласие и се очаква в близките няколко дни официално да подпише договор. 

Другият кандидат за поста на Реднап е бил бившият селекционер на Англия Стив Макларън, но той набързо е бил отсвирен. До идването на Шърууд тренировките ще бъдат ръководени от Лес Фърдинанд, който ще остане в щаба на новия мениджър и занапред. 

Голямата задача пред него ще бъде да изведе Рейнджърс от опасната зона и да прекрати серията им от поредни загуби при гостуванията. До момента КПР има 11 поредни поражения навън, а и е на предпоследно място в класирането, единствено пред Лестър.