Отборът на Ковънтри Сити се спаси от изпадане в администрация, след като малко преди крайния срок – 16:00 часа английско време, на официалния сайт на тима се появи съобщение, че „небесносините” са вече собственост на консорциума SISU Capital, воден от бившия играч на Манчестър Сити Рей Рансън.

Ако смяната на собствеността не беше станала факт до 16:00 часа английско време, "небесносините" щяха изпаднат в администрация и щяха да загубят десет точки от актива си в първенството. Тежкото наказание вече бе наложено на Лутън Таун през този сезон, като при евентуално такова за Ковънтри, тимът щеше се закотви на дъното на Чемпиъншип, с еднакви точки с Престън Норт Енд.

Легендарният английски клуб има дългове от 38 милиона паунда и до днешния следобед трябва да докаже, че може да ги изплати. Ковънтри, които спечелиха Купата на ФА през 1987 година, заявиха в изявлението на официалния си сайт: „Успешното приключване на сделката осигури бъдещето на клуба и опасността от изпадане в администрация бе избегната”. Оттеглящият се президент на тима Джо Елиът заяви: „Това е много вълнуващ ден в дългата и горда история на Ковънтри Сити. Аз съм сигурен, че Рой Рансън и SISU Capital ще изведат клуба в една нова ера на развитие”.