Лекарите се борят, за да спасят левия крак на защитника на Уест Хем Калъм Дейвънпорт, след като футболистът и майка му бяха нападнати и намушкани с нож в ранните часове на съботния ден. Близки до Дейвънпорт споделиха, че е почти невероятно той някога отново да играе футбол.

26-годишният Калъм и майка му Ким, на 49 години, бяха атакувани пред дома им в Бедфорд в пет сутринта. Двамата незабавно бяха откарани в болница, с множество прободни рани, неговите предимно по краката. Засегнатата главна артерия в левия крак на Калъм е причинила сериозна кръвозагуба, а лекарите едва спасили не само крака, но и живота на футболиста. Все още има притеснения, че може да се наложи ампутация на левия крак, като следващите 24-48 часа ще бъдат решаващи.

Според източници, цитирани от Goal.com, нападателите умишлено са се целили именно в краката на Дейвънпорт, за да приключат професионалната му кариера. Мотивите им все още са неясно, но има подозрения, че причина е скандал между Калъм и сестра му Кара, чийто приятели той не одобрявал. 28-годишната жена е била в къщата по време на нападението.

Полиция охранява стаята на Дейвънпорт в частната клиника, където го лекуват. Майката на Калъм също е в „сериозно” положение, с рани в стомаха.

Двама мъже вече са задържани от властите, във връзка с нападението – 19-годишен младеж и 25-годишен мъж, които са разследвани за опит за убийство.