Защитникът на Арсенал Лоран Кошчиелни защити своя сънародник и съотборник Оливие Жиру и заяви, че спадът във формата му се дължи на натрупаната умора.

В момента френският национал е единствената опция в атака пред мениджъра Арсен Венгер, който така и не успя да привлече равностоен нападател през летния трансферен прозорец. Поради тази причина бившият ас на Монпелие играе без почивка и макар да има 8 гола от старта на кампанията, напоследък позагуби головото си докосване. Единственият заместник на Жиру е датчанинът Никлас Бентнер, който бе нарочен за гонене преди началото на сезона, но така и не успя да си намери нов отбор.

„Вярно е, че той не вкарва толкова, но пък изработва попаденията, точно както срещу Борусия Дортмунд“, каза Кошчиелни. „Оливие обаче играе мач след мач и не си е почивал, така че може би има и известна умора при него.“

„Той е много важен за нас – силен е и винаги е готов да ти помогне на терена. Ако се вгледате в мачовете дотук, той сам се бореше с противниковата отбрана. Печели всички топки във въздуха, когато е с гръб към вратата. Жиру работи много здраво в предни позиции“, допълни френският бранител на „топчиите“.