Централният защитник на Арсенал Лоран Кошчелни сподели, че в предишните трансферни прозорци е имал варианти да напусне клуба, но сам е избрал да не го прави, за да завърши кариерата си като играч на „топчиите“.

В неделя 30-годишният французин бе сред титулярите за лондончани при нулевото реми навън срещу Стоук от 22-ия кръг. То остави Арсенал начело в класирането заради по-добрата им голова разлика от другия тим с 44 точки – Лестър.

Кошчелни през последните сезони се утвърди като един от стожерите в дефанзивната линия на тима, който е допуснал само 21 гола в 22-та си мача дотук.

„За момента нямам никаква причина да се оглеждам за друг клуб“, коментира бранителят. „Тук имам всичко необходимо, за да вървя напред.“

„Имаше отбори, които се интересуваха от мен, но винаги съм си задавал един въпрос: струва ли си да поема риска? Виждал съм как няколко добри играчи са си тръгвали заради по-голям клуб и са се оказвали на резервната скамейка. В старта на моята кариера често седях на пейката. Мразя това. Затова си казах – никога повече“, допълни Кошчелни.