Арсенал започна силно кампанията във Висшата лига и вдъхна увереност на феновете си, че ще бъде сложен край на 10-годишното чакане на титлата.

Докато течеше кампанията обаче, "артилеристите" бяха сполетени от старата си прокоба - множеството контузии. В Англия анализират, че точно те са попречили на "топчиите" да разкрият пълния си потенциал.

Според статистиката от този сезон, само двама играчи от разширения състав на мениджъра Арсен Венгер не са се контузвали.

Това са третият вратар Емилиано Вивиано, който няма кога да играе, за да се контузи, както и младият защитник Карл Дженкинсън. Но и той не е получавал чак толкова много шансове.

Лондончани имат играч, който дори не е записал минута на терена този сезон заради травма. Това е полузащитникът Абу Диаби.

Яя Саного и Тио Уолкът са прекарали огромна част от кампанията в лазарета, а дълги отсъствия са имали още Алекс Окслейд-Чембърлейн, Лукаш Подолски, Аарън Рамзи и много други.

Дори вратарите Войчех Шчесни и Томаш Фабиански са имали проблеми с травми, заради които са нарушили подготовката си.

В Англия смятат, че това е една от основните причини Арсенал да е на четвъртото място, на 10 точки от титлата само пет кръга преди края. А дори и мястото в Топ 4 не е гарантирано.