Контузеният капитан на Манчестър Юнайтед Неманя Видич заяви, че дори колебливият старт на сезона не му е дал повод да се усъмни в способностите на своите колеги да защитят миналогодишния трофей от Висшата лига.

В края на 2011 г. сръбският национал скъса кръстни връзки в мач срещу Базел от Шампионската лига, а когато Юнайтед отпадна от най-силния европейски клубен турнир прогнозите бяха, че „червените дяволи“ ги чака трагичен сезон. Сега обаче играчите на сър Алекс Фъргюсън са лидери в английския шампионат на 5 точки пред втория Манчестър Сити.

Въпреки че няма как да помогне на съотборниците си, Видич не крие колко е горд от представянето им. „Винаги съм вярвал, че имаме сили да спечелим титлата отново“, каза сръбският бранител. „Няма значение кой играе на терена. Манчестър Юнайтед никога не е зависил само от един футболист. През годините оттук са си тръгнали доста добри играчи и феновете са се чудили как ще се справим. Мениджърът обаче винаги е правил най-доброто, за да ги замени, а отборът все така е побеждавал и печелел трофеи.“

„Не съм очаквал младите футболисти да изиграят толкова много мачове и да имат такова влияние върху отбора. Това е страхотен плюс за клуба. Очевидно и контузиите изиграха своята роля за това, но въпреки всичко успяхме да се справим и да бъдем конкурентни на Манчестър Сити“, добави капитанът на Юнайтед.

„Не бързам с завръщането си на терена. Радвам се, че мениджърът, физиотерапевтът и докторът не ме пришпорват. Няма голям смисъл да бързам, за да изиграя един или два мача. Фокусът ми е изцяло върху следващия сезон“, завърши Видич.