Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани заяви, че неговият сънародник Кевин де Брюин ще бъде феноменално попълнение на отбора за новия сезон във Висшата лига, ако бъде привлечен. Де Брюин е играч на германския Волфсбург, но е силно желан от доста отбори в Европа, в това число и от Манчестър Сити. Все още има време до края на летния трансферен период и Компани се надява, че ще се събере със сънародника си. 

“Той е феноменален футболист. Ако трябва да гарантирам - да, гарантирам, че ще ни помогне много”, коментира Компани пред британските медии. 

“Нашият отбор може да стане още по-силен, ако получи правилните играчи за правилните позиции. Футболисти като Рахим Стърлинг и Фалиан Делф- от това, което съм видял от тях, ще ни дадат нещо по-различно”, добави той. 

Компани призна, че не е играл по възможно най-добрия начин през миналия сезон, а същото това се отнася и за някои съотборници в Сити. 

“Имахме няколко футболисти в отбора, аз също съм в това число и това се отнася основно за края на сезона, които не играхме както се иска от нас. Сега имаме 6 или 7 нови футболисти и съставът вече е доста по-широк. Така че трябва да имаме отговор на всеки въпрос. Доволни сме, че медиите ни слагат при фаворитите за титлата”, каза още Венсан Компани. 

В неделя Сити приема Челси в едно от първите дербита на новия сезон, а белгийският централен бранител е уверен в победата. /БТА