Ветеранът в защитата на Ливърпул Коло Туре може и да си тръгне от "Анфийлд" през лятото. За това намекна самият той в интервю пред медиите на Острова, говорейки за ситуацията около новия му договор. 

Мърсисайдци искат да задържат котдивоареца, който навършва 34 години другата седмица, за още един сезон. Настоящият му контракт изтича в края на кампанията, но преговорите все още не са приключили. 

Бранителят иска гаранции, че ще играе по-често, а такива мениджърът Брендън Роджърс няма как да му даде. Точно затова Туре е поискал повече време за размисъл и се очаква да даде отговор около края на месеца. 

"Все още разговаряме, агентът ми е в постоянен контакт с ръководството. Но има много въпросителни, всички трябва да помислим доста. Има храна за размисъл и за клуба, и за мен, затова още няма нищо."

"Искам да взема добре обмислено решение, защото то ще е важно за кариерата ми. Едно е да си основен играч за тима си, друго е да си просто част от състава, а аз не искам да съм от вторите", сподели Туре.