Представящият се отлично за Арсенал в последно време Франсис Коклен разкри, че ще поднови до 2019 година договора си с "топчиите".

През зимата французинът бе отдаден под наем на Чарлтън за един месец, но набързо бе върнат в Арсенал заради проблемите с контузии на "артилеристите". Коклен обаче се възползва от ситуацията и си заслужи място в халфовата линия на отбора.

На въпрос, дали ще продължи договора си, Коклен призна: "Да, до 2019. Вече съм от 7 години тук, но за първи път получавам толкова мачове. Другите играчи ми имат доверие, това улесни нещата."

Краткият престой в Чарлтън бе третият път, в който Коклен бе даден под наем, а според него това му е помогнало в развитието: "Не играех, затова помолих за трансфер. В единия месец изиграх пет мача, което ми даде увереност."

Сега 23-годишният французин знае какво изисква от него мениджъра Арсен Венгер: "Аз съм добър в единоборствата и имам добър изстрел. Но качествата ми в офанзивен план не се използват особено. Когато играех зад играчи като Санчес, Касорла, Йозил, Жиру, Уолкът или Уелбек - аз съм там, за да улесня работата на момчетата."