Феновете на Манчестър Юнайтед нямаха никакви проблеми при пристигането си в Рим преди мача с местния гранд Рома от Шампионската лига днес. Въпреки очакванията за сблъсъци, нощта във „Вечния град” премина без инциденти.

От клуба изпратиха своите 4000 привърженици със специални указания как и къде да се движат и какво да правят в столицата на Италия.

Властите на Апенините обаче не останаха особено доволни от предупрежденията на Юнайтед към феновете.

Кметът на Рим, Валтер Велтрони, бе толкова подразнен от действията на „червените дяволи”, че внесе официално оплакване до посланика на Великобритания в града, Едуард Чаплин.

„Коментарите, направени от Манчестър са неуместни и неприятни, а освен това и опасни, защото създават негативна настройка,” заяви Велтрони.

„Определям действията като абсолютно не на място и бих искал да уверя феновете на Манчестър Юн, че са добре дошли и че истинският образ на Рим е много различен от това, което са им казали от клуба.”

Главната причина за притесненията на Юнайтед е отношението на италианските власти към привържениците на Мидълсбро миналата година. Оттогава италианският футбол е разтърсван от скандали с фенове, достигнали кулминация в Катания, където загина полицай по време на сицилианското дерби с Палермо.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се опита да потуши търканията, като заяви, че има пълно доверие на полицията, ще се справи с всякакви проблеми.

Служители на реда, пътували от Манчестър заедно с феновете, също обявиха, че проблем няма.