Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп Смята да обърне специално внимание на клубната академия в търсене на бъдещите си звезди. Според вестник „Дейли Стар“, който разговаря с младежкия директор на мърсисайдци Алекс Ингълторп, германският специалист ще се опита да дава по-голям шанс на младоците в първия тим.

Още във втория си ден начело на клуба Клоп посети школата на Ливърпул и започна да проучва талантите, с които се работи там. Наставникът е добре известен с това, че обича да работи с местни кадри, както го правеше в Майнц 05, а в двубоя срещу Борнемут за Купата на Лигата го доказа с включването на Камерън Бранаган, Конър Рандъл и Жоао Тейшейра сред титулярите.

„Наистина неговото желание е да пуска нашите хлапета, а това е, което всички искаха да чуят и видят“, каза Ингълторп. „Сами можете да видите, че Клоп води отбора по един автентичен начин.“

„Да видим, че три наши момчета направиха пълни дебюти на „Анфийлд“ - това бе огромен тласък за всички в академията. Истински щастливци сме, че през последните три години имаме момчета, които влизат в отбора и получават шансове.“

„Разбира се, че има промяна в работата. Още щом Юрген се появи, даде да се разбере, че ако има хлапета, които са достатъчно добри да играят, те ще получат своя шанс“, каза още шефът на школата.