Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че кризата с контузии сред защитниците му вече не изглежда така лоша преди визитата срещу Арсенал в сряда вечер. Така той продължи закачката, която неговият колега Арсен Венгер стартира по-рано днес, като заяви, че очевидно има способностите да лекува състезателите на мърсисайдци преди дербитата между двата клуба.

Мачът на „Афлийд“ ще бъде предаван в пряко предаване по телевизия Diema Sport 2, като студиото стартира в 21 часа. Абонатите на онлайн платформата Gong Play също ще могат да се насладят на един от големите мачове във Висшата лига.

За домакинството срещу топчиите Клоп намекна, че ще играе с Коло Туро и Мамаду Сако в центъра на отбраната. Не е изключено обаче последните фитнес тестове да наложат нови промени, като например включването на Лукас Лейва като централен бранител. Причината е, че Мартин Шкъртел и Деян Ловрен все още се борят с травмите си, като за хърватина има малка надежда да е готов за другото предстоящо дерби – срещу Манчестър Юнайтед в неделя.

„Ситуацията е по-добра, отколкото беше преди да или три дни“, призна Клоп. „Мисля, че Коло ще бъде на линия, така ще имаме поне един централен защитник от първия отбор. Мамаду също иска да се възстанови, дано да можем да го използваме. Ще преценим.“

„На Мартин все още му трябват няколко седмици, докато Деян се чувства добре след травмата си от 5 януари. Ще дойде момент, в който да преценим дали си струва да рискуваме с него, но не сега. Ситуацията е такава – имаме Коло и Мамаду, следващият в списъка е Лукас.“

Естествено, изказването на Венгер предизвика и въпрос какво мисли германецът за него. „Уважението ми към него расте ден след ден. Много е интензивно да работиш във Висшата лига, затова той върши чудесна работа“, каза Клопо.

Дотук двамата мениджъри са се изправяли 6 пъти един срещу друг, но това ще им е първа среща на ниво Премиършип. Дотук Венгер може да се похвали с 3 победи срещу само една, която Клоп постигна с Борусия Дортмунд.