Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път охлади спекулациите, че клубът се интересува от вратаря на Барселона Марк-Андре тер Стеген и неговият високо оценяван колега Тимо Хорн. Наставникът на „червените“ подчерта, че има пълно доверие в Симон Миньоле и няма да търси нови попълнения на неговия пост.

Лъкатушещата форма на Ливърпул от доста време повдига въпроси относно защитата и според мнозина клубът опипва почвата на пазара в търсене на още един страж, който да повиши конкуренцията.

Тер Стеген беше име, което се спрягаше за мърсисайдци още преди трансфера си в Барселона, където до момента губи битката с Клаудио Браво. Сега присъствието на Клоп само усилва поводите за спекулации предвид факта, че единствената алтернатива на Миньоле е Адам Богдан. Привличането на унгареца през лятото предизвика голямо учудване заради факта, че той прекара миналия сезон като резерва в Болтън.

„Дали се оглеждаме за вратар? Не. Ситуацията с вратарската ни позиция е напълно окей. Хорн и Тер Стеген? Те са добри вратари, но не“, беше краткият коментар на Клоп по случая.