Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше откровен, че най-вероятно отново ще отпрати таланта от клубната академия Бен Уудбърн под наем в друг тим, след като младокът не получи нужните шансове в Шефилд Юнайтед. Германският наставник също така говори открито за намеренията си спрямо други двама преотстъпени млади надежди като Хари Уилсън и Райън Кент.

19-годишният Уудбърн се върна преждевременно на Мелууд, тъй като му се наложи по-сериозно лечение на травма в глезена. Тя беше една от причините сделката с Шефилд, която беше със срок до края на сезон 2018/2019, да бъде прекратена. Дори и без контузията обаче Уудбърн имаше трудности да пробие в състава на Крис Уайлдър, като последният му мач за „остриетата” беше на 3 ноември. За тях той записа само 8 участия, без да отбележи нито едно попадение.

В момента уелският национал тренира пълноценно с първия тим на Ливърпул, където обаче за момента няма изгледи да пробие. Клоп призна, че в момента се търси сделка, която ще удовлетворява всички страни. „Трябва да преценим”, заяви германецът. „Има няколко заинтересовани клуба, но ще бъда честен – ако те не ми дадат гаранции, че Бен ще играе, нямаме разумна причина, поради която да го пратим под наем. Когато преотстъпваме футболисти, не го правим с идеята да ги подготвим за живот извън първия тим, защото и тук можем да им предложим същото.”

„Искаме да им осигурим възможността да играят футбол. За да играеш футбол, трябва да се бориш за мястото си. Това и тук могат да го научат и без да ги пращаме под наем. Футболът отчасти е мръсен бизнес и хората имат навика да го забравят. Ако си изиграл само 2-3 мача и не си бил убедителен, веднага те считат за изгубен. Бен Уудбърн е изключителен талант, все още до голяма степен е хлапе. Аз съм щастлив да го виждам тук как тича наоколо, напълно готов и напълно улегнал в състава. Така беше и преди, просто през лятото мисля, че той позагуби търпение. Ситуацията в първия тим е непроменена към момента.”

Клоп имаше какво да каже за представящия се по удивителен начин за Дарби Каунти Хари Уилсън, както и за преотстъпения в Глазгоу Рейнджърс при Стивън Джерард флангови играч Райън Кент. „Откакто пристигнах тук, хората ми повтаряха как трябва да пратя под наем Хари Уилсън. Миналата година го сторихме. Така стоят нещата. Мен ако питате, малко избързахме, но ето го в Дарби, където очевидно показва колко е готов. Това е брилянтно.”

„Райън пък седеше в моя офис и ме молеше: „Моля те, пусни ме във Фрайбург, моля, нека отида там”. Аз познавам германския футбол, знам и треньора на Фрайбург – там не е Дисниленд! Тренира се доста там, говорим за специален клуб, който много харесвам. Миналата година Райън отиде там и нещата не се получиха. Сега е в Глазгоу Рейнджърс и дотук всичко се развива наистина добре, защото Кент е фантастичен футболист, който си остава много млад.”

„Светът, който създадохме за тези момчета, рано ги поставяше под напрежение. Докато оставаме търпеливи и хладнокръвни относно тяхната ситуацията и все още можем да си позволим да изчакваме развитието им, всичко ще бъде наред”, заяви Клоп.