Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че нападателят Садио Мане е „опция” за отбора му в дебютния мач на европейския футболен шампион във Висшата лига. Ливърпул посреща Норич Сити в първи мач за сезон 2019/20 в петък вечерта от 22,00 часа. Срещата ще може да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Сенегалецът се завърна на Мелууд в понеделник, за да поднови тренировки със своите съотборници. Причината за късното завръщане на Мане е, че нападателят игра до последно със Сенегал за Купата на Африканските нации. Все пак германецът Кло призна, че Мане изглежда в кондиция в последните тренировки на тима и е възможно да играе срещу „канарчетата”.

„Мане имаше само две седмици почивка, така че не е загубил кой знае колко голям ритъм, това е добре за нас. Изглежда здрав и е вариант за мача. Вчера му беше първата сесия с тима, защото в понеделник пристигна към четири следобед. Тогава вече бяхме направили тренировка, а във вторник почивахме, докато той се готвеше индивидуално. Сега тренира с нас и изглежда напълно окей”, коментира 52-годишният Клоп.

Роденият в Щутгарт мениджър призна, че Джеймс Милнър е готов за старта на сезона, като Клоп призна, че в тима му няма нови контузии. Вицекапитанът на Ливърпул пропусна мача срещу Манчестър Сити за Къмюнити шийлд в неделя, тъй като лекува мускулна травма.

„Милнър е добре и нямаме други проблеми. Вчера тренира на 100% с отбора и може би щеше и във вторник да го направи, но тогава не тренирахме – добре е”, продължи Клоп.

Германецът говори и за силата на Ливърпул на трансферния пазар и възможно ли да има нови играчи до края на последния ден. „Нямам отговор на този въпрос, както и дали говорим с Филипе Коутиньо. Никога не сме коментирали публично тези неща. Отидете при Евертън, тъй като те наистина са много заета. Нашият прозорец бе да проверим опциите и да направим решения – така е било винаги. Ако нещо не е станало, то е защото не е било правилната опция за клуба. Няма да купим някого, само защото трябва да се купи някой – това е”, коментира още Юрген Клоп.

„Ще направим всичко да сме готови за Норич. Имаме 100%-ов респект към тях и сме наясно за тяхното желание за старт на сезона. Това е нов сезон и трябва да сме гладни да създаваме футбол и атмосфера. Второто вярвам, че ще е добре, тъй като публиката ни чака, а ние чакаме публиката. Ще бъде шумно и емоционално в петък, но когато почне мача трябва да мислим само за играта си. Да си шампион в Чемпиъншип има общо с това да триумфираш в Шампионската лига. Норич го направи, а винаги е трудно, когато откриваш срещу новак. Знам, че имат ясен план и имам пълно уважение към тях. Тези мачове са потенциално „хлъзгащи”, завърши Клоп.